Følg 9 forskellige frivillige friluftsprojekter i Danmark - Få inspiration til nye måder at involvere frivillige i natur- og friluftsprojekter på - Find anbefalinger, vejledninger, kurser og redskaber så du kommer lettere i gang og sikkert i mål.

FriluftsRådet

Frivillig i naturen

Presseomtale

Se hvordan Nordre Fælled har præsenteret sig i medierne - skabt opmærksomhed, rekrutteret flere frivillige, fortalt små succeshistorier og motiveret til lokal engagement m.m.

Facebook

Avis

Naturstyrelsens hjemmeside

 • 18. januar 2017 - Nyt Formidlingsvandhul i Randers.
  For meget og for lidt er begge dele skidt. Nogle år har det givet så meget nedbør, at stien fra Garnisonvej til bålhytten på Nordre Fælled har stået under blankt vand. Andre år har været så tørre, at man skulle helt ud i den nordlige ende af fælleden for at opleve et vandhul.

 • 17. januar 2017 - Første spadestik til nyt ByNaturrum i Randers Myretuen skal binde by og natur sammen i Nordbyen i Randers. Projektet er skabt ved at Randers Kommune, Bysekretariatet, Randers Produktionshøjskole, Nordre Fælleds Venner og Naturstyrelsen har arbejdet tæt sammen.

Pressemeddelelser

 • Oplev det blomstrende Nordre Fælled - på fx Vilde Blomsters dag, søndag den 19. juni, kl. 9.30-11.30 og på arbejdsdagene den 8. juni og 22. juni, kl. 16.30 til 18.30, hvor opgaverne kan være alt fra le-slåning, til kartoffelhypning eller opsætning af skilte. 
  se plakat Vilde blomsters dag

  Det 140 hektar store areal på fælleden blomstre lige nu med blandt andet Bellis, Vild Kørvel og Stor Fladstjerne. Blomster som frivillige fra Nordre Fælleds Venner registrerer, som en del af den naturpleje, der skal sikre en mangfoldighed af arter og sorter inden for både plante- og dyreliv

 • Kendt knoldplante sætter liv i Nordre Fælled - Søndag 8. maj kl. 10.00-14.00

  Nordre Fælleds Venner, Randers Regnskov og Frank Erichsen (kendt som tv værten ”Bonderøven”) er gået sammen om at skabe et helt nyt projekt, hvor frivillige dyrker forskellige, spændende kartoffelsorter på Nordre Fælled. 

 • Naturvenner besøger Solgården og er aktive med le - mandag 9. maj kl. 16.30

  Nordre Fælleds Venner arrangerer i samarbejde med Solgården en åben rundvisning på KFUM’s Fritidsgård Solgården, som er nabo til naturområdet Nordre Fælled nord for Randers

 • Frivillige åbner ny natursæson på Nordre Fælled - skovens dag 1. maj - Natur & Ungdom og Ungdommens Røde Kors.

 • Er dit Nytårsfortsæt; Flere timer i naturen?

  Nordre Fælleds Venner tilbyder et kærligt spark til at komme mere ud i naturen i det nye år. En vandregruppe for voksne går i gang efter nytår mandag 4. januar og projektet Naturliv for Småbørnsfamilier fortsætter med at mødes i 2016, første gang bliver søndag 10. januar.

  For de små mellem 3 og 6 år vil dygtige instruktører vise hvordan man kan lave enkle foderbrætter til fuglene. Den står også på hyldebærsuppe over bål og et naturopgaveløb. Det foregår på aktivitetsområdet BiStaden på Nordre Fælled mellem kl. 13 og 16. 

 • Arrangementet Sjov i naturen på Nordre Fælled afholdes i år for 3. år i træk.  
  Der vil blive mulighed for at få lækre smagsprøver på bålmad, besøge en dygtig træsnitter i naturkunstværksted, finde dyrespor, gå på naturopgavejagt og flere andre aktiviteter. Der er aktiviteter fra kl. 10-14 i området omkring naturlegepladsen BiStaden.

 • "Frivillige slår med le på Nordre Fælled" september 2015 - Nordre Fælleds Venner indbyder til høslet på gammeldags mener. Naturglade nysgerrige er meget velkomne til at give en hånd med, man bestemmer selv om man vil være med i 10 minutter eller 4 timer. Grunden til at man tager gamle metoder i brug er af hensyn til udviklingen af alle de gode sider af insektfaunaen i området.
   
 • "Spis Randers" Naturens Dag 13. september 2015
  Tag en bid af naturen, hvor du bor. Randers får besøg af en af de førende leverandører af vilde planter og utraditionelle dyr til danske toprestauranter, Thomas Laursen fra Wildfooding. På Naturens Dag søndag 13. september på Nordre Fælled vil han give børn og voksne en anderledes oplevelse af, hvad der kan spises. Det var bl.a. Thomas Laursen som introducerede myrer på menukortet på restaurant NOMA i København.

 • "Digitale naturdetektiver på Nordre Fælled" - 29.04 2015 -
  Vær din egen naturdetektiv på Nordre Fælled på Skovens Dag. Lup og fingeraftryksudstyr er udskiftet med smartphones og digitalkameraer. Et arrangement for hele familien.

 • "På god pote med naturen" - November 2014 - Nordre Fælled er i færd med at udvikle sig til et nyt attraktivt natur- og fritidsområde. For at give plads til nogle af de mange nye faciliteter og muligheder, er vilkårene for hundeluftere ændret i området. Der er stadig mange gode muligheder for at færdes med hunde på fælleden. Det markeres ved arrangementet Store Hunde-dag, søndag den 16. november.
 • Blå Flag
 • Grønt Flag - Grøn Skole
 • Grønne Spirer
 • Grejbankerne
 • Danske Naturparker
 • CO2 neutralt website