Følg 9 forskellige frivillige friluftsprojekter i Danmark - Få inspiration til nye måder at involvere frivillige i natur- og friluftsprojekter på - Find anbefalinger, vejledninger, kurser og redskaber så du kommer lettere i gang og sikkert i mål.

FriluftsRådet

Frivillig i naturen

Høslet i Skibet

Efter opstartsmødet den 19. august henvendte en af deltagerne sig til Grønt Forum. Han syntes at arbejdet med naturområdet i Skibet skulle igang med det samme - og han ville gerne slå med le!

Seamus Martin, der bor i Skibet og som var med til opstartmødet vedr. "Skibet - borgernes egen dal" den 19. august 2014, dukkede en formiddag op på Grønt Forums kontor i Vejle, fordi han syntes, at vi skulle i gang med det samme - og han ville gerne slå med le!

Høslet09014

En mail til Bo Levesen og Ronnie Røjgaard, og så var datoen lagt fast. Sammen med Stenager mølles venner fik vi hurtigt spredt budskabet via en enkelt plakat, mails og en lille pressemeddelelse.

Høslet09014-2

12 frivillige dukkede op klar til at blive undervist af Bo og Ronnie i, hvordan man bruger leen og hvordan man holder stålet ved lige. 2 af deltagere kom helt fra Tørring, 30 km fra Skibet. De kom for at nyde synet af "folk der slår med le".

Høslet090914-4

På to timer var hele engen ryddet, og nu står der tilbage at finde ud af hvad vi skal gøre med det bjerg af græs, tidsler og brændenælder, som blev revet sammen.

Høslet090914-5

Måske kan vi lave en lokal komposteringsstation, hvor beboerne om et års tid kan hente muld til køkkenhaverne? 

Høslet090914-3

Høslet er ikke bare "hårdt arbejde" - det er også fællesskab, samarbejde, udvikling af kompetencer, hygge og  .... en lille smule sved på panden ;-).

Høslet090914-6

Høslet090914-9

 

Høslet090914-7

Høslet090914-8

Følg udviklingen af "Skibet - Borgernes egen ådal" og hold øje med hvornår der er møder i frivilliggruppen, og hvilke arrangementer og aktiviteter der gennemføres i det dejlige natur- opg friluftsområde. 

Fotos: Jørg Rasmussen, Stenager Mølle og Seamus Martin, Skibet

  • Blå Flag
  • Grønt Flag - Grøn Skole
  • Grønne Spirer
  • Grejbankerne
  • Danske Naturparker
  • CO2 neutralt website