Følg 9 forskellige frivillige friluftsprojekter i Danmark - Få inspiration til nye måder at involvere frivillige i natur- og friluftsprojekter på - Find anbefalinger, vejledninger, kurser og redskaber så du kommer lettere i gang og sikkert i mål.

FriluftsRådet

Frivillig i naturen

Opmærksomhed

Se eksempler på hvordan projekter drevet af frivillige kan skabe opmærksomhed i lokalmiljøet, regionalt og nationalt.

 1. Tænk kommunikation ind i dit projekt - løbende kommunikation og/eller kommunikation "før, under og efter" et arrangement. Invitation til de lokale aviser, lægge billeder på Facebook, benytte #, skrive pressemeddelelse mm.
  I vedhæftede materiale er konference anvendt som arrangement - det kan mange andre typer af arrangementer så som Naturens dag, Store-stidag hvor Skovlauget etablerer nye stier i skoven, etablering og indvielse af en ny facilitet fx. bålhytte, shelter eller broad-walk over vådområdet i skoven. 

 2. Avisartikel: Borgere har hugget en skov fra staten..

 3. Pjece "Med hund på Ndr. Fælled - med og uden snor" - Den frivillige venneforening på Nordre Fælled udgav i forbindelse med zoneopdeling af Nordre Fælled ift. løse hunde, denne lille oplysende pjece.

  En venlig pjece udgivet af lokale frivillige (din nabo, måske), med information om ændringerne, et kort der illustrerer hvor man må færdes med sin hund, tips til hundetræning og en invitation til Store Hundedag den 16. november 2014 (15 dage efter ændringen trådte i kraft) - kan være lidt vanskeligere at ignorere, end en stilren pjece fra "en myndighed, der ikke er til stede på arealet i dagligdagen".
  Lokalt ejerskab taler til et andet sted i mennesker. 

 • Blå Flag
 • Grønt Flag - Grøn Skole
 • Grønne Spirer
 • Grejbankerne
 • Danske Naturparker
 • CO2 neutralt website